Παραθέτουμε ατόφια την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της. Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουν τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».

Μετά από αυτό, οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι θα έπρεπε να ανοίξουν δέκα λαγούμια και να κρυφτούν διά παντός. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και δεν προέρχονται απ' όποιον κι όποιον. Δεν τα λένε οι αντιπολιτευόμενοι, οι περίεργοι, οι εξτρεμιστές, τα λέει η ένωση των αρμόδιων δικαστών, λέει ότι η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις που αμφισβητούν την πολιτική της και, σαν να μην έφτανε αυτό, εκβιάζει μέσω διαρροών: Ό,τι αποφάσεις και να βγάλετε, λέει στους δικαστές, θα τις αμφισβητήσουμε στην πράξη, με το ένα χέρι θα δίνετε εσείς στους εργαζόμενους, με το άλλο χέρι θα τους τα παίρνουμε εμείς.

Είναι προφανές ότι οι δικαστές θέτουν θέμα δημοκρατίας, της κουτσής δημοκρατίας του Σαμαρά και του Βενιζέλου που κυβερνούν καθ' υπόδειξιν των δανειστών, αψηφώντας νόμους και προφήτες. Είναι επίσης προφανές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εισακουστούν από ένα καθεστώς που θα κάνει τα πάντα για να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί. Το πιθανότερο είναι ότι θα δεχτούν σφοδρότατες επιθέσεις, σαν αυτή που εξέμεσε ο Πάγκαλος από το "Βήμα" της προηγούμενης Κυριακής:

«Η χούντα που κυβέρνησε από το 1967 ώς το 1974 είχε έντονα χαρακτηριστικά συνεργασίας στρατιωτικών και δικαστικών. Μερικές δεκάδες μόνο είναι αυτοί που τίμησαν τον όρκο τους και υπέστησαν τις συνέπειες, όπως οι αδελφοί Μιχαλακέα και ο Κουβελάκης», έγραψε ο Θεόδωρος και μετά έκανε άλμα χρονικό: «Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα άλλου είδους επιρροές θα οδηγούσαν σε δικαστικές αποφάσεις που πρόδηλα εμφανίζουν ως επιχείρημα δικονομικό αυθαίρετες πολιτικοποιημένες διαπιστώσεις, που συμφέρουν μόνο τη μία πλευρά, ενώ είναι έντονη η προκατάληψη του δικαστικού με βάση τα ίδια τα κείμενά του. Μιλάω βεβαίως για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που πρόσφατα έστειλε τις μαχόμενες καθαρίστριες του Δημοσίου σε έφοδο κατάληψης του κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών».

Οι δικαστές που αντιστέκονται στην κυβέρνηση του Σαμαρά είναι ίδιοι με τους δικαστές που συνεργάστηκαν με τη χούντα: Ιδού η λογική του Παγκάλου, που δυστυχώς δεν είναι μόνο του Παγκάλου.

ΑΥΓΗ 13-6-2014 -Γ. ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ


 

 

logo-enas5