Με μια 5σέλιδη «Προσωπική Επιστολή», ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK απευθύνεται σε εργαζόμενους στην τράπεζα προερχόμενους από πρώην Εμπορική, πρώην Ιονική και λοιπές πρώην και αφού κάνει μια τάχα μου «εμπεριστατωμένη» ανάλυση της κατάστασης στο Τραπεζικό Σύστημα (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, συγχωνεύσεις, μείωση καταστημάτων και προσωπικού) προς το τέλος της επιστολής με έμμεσο τρόπο και καλυμμένο δήθεν ενδιαφέρον, ουσιαστικά τους «απειλεί» γιατους δήθεν κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν αν δεν γίνουν μέλη στον Σύλλογο Προσωπικού ALPHA BANK!!!!

Το περιεχόμενο της επιστολής, όντως αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, χωρίς να αναφέρει όμως τι και ποιος πραγματικά φταίει γι αυτό, χωρίς να κάνει τον κόπο να καταθέσει 2-3 προτάσεις ή κινήσεις είτε του Συλλόγου είτε της ΟΤΟΕ...

Θεωρούν ότι απευθύνονται σε ανίδεους διότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια – αλλά και τώρα - μας έχουν βομβαρδίσει και μας βομβαρδίζουν ότι δήθεν «.....διασφαλίσαμε τις θέσεις εργασίας και δημιουργήσαμε ένα ασφαλές περιβάλλον», έρχονται με αυτήν την ανακοίνωση και με στοιχεία που παραθέτουν παραδέχονται ότι οι θέσεις εργασίας από 66.969 το 2011, έγιναν 41.211 το 2016 και θα γίνουν 30.900 το 2020!!!!!!!!!!!!

Οπότε μάλλον τις δικές τους θέσεις εργασίας εξασφάλισαν και θα εξασφαλίσουν..... διαφορετικά, πως να ερμηνεύσει κανείς την 40% περίπου μείωση του προσωπικού ως το 2016 και πάνω από περίπου 55% ως το 2020!!!!

Για φανταστείτε να μην τις «διασφάλιζαν» κιόλας.......

Η ανακοίνωση αυτή, «πατάει» βέβαια και στην πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος στις τράπεζες και ιδιαιτέρως στις 4 μεγαλύτερες και λεγόμενες συστημικές τράπεζες (ALPHA BANK, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΘΝΙΚΗ) στις οποίες υπάρχουν σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΤΟΕ , ......22 (είκοσι δύο)Σύλλογοι!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για τα θέματα της ενότητας και την ύπαρξη ενός και μόνον Συλλόγου σε κάθε Τράπεζα ελάχιστοι μιλούν σήμερα, αλλά και ορισμένοι που το κάνουν, το κάνουν γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα γίνει, μια και κανένας δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος δε Σύλλογος έχει πάρει διαζύγιο εδώ και πολλά – πολλά χρόνια από κάθε συνδικαλιστική δράση, από κάθε εναντίωση στον εργοδότη, από κάθε υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχει στρέψει την όποια δράση του(σχεδόν αποκλειστικά) σε παροχή υπηρεσιών υγείας , εκπτωτικών κουπονιών και καρτών σε καταστήματα, ξενοδοχεία κλπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση