lampros merantzis

   Πραγματοποιήθηκε στις 18/11/2014 στην Αθήνα η κοινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων-Συνταξιούχων «Ιονική Ενότητα» και του Συλλόγου Εργαζομένων Alpha Bank (πρ. Ιονικής). Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ο κος Γιώργος Κουτρουμάνης, τέως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου Νομικής Αθηνών και ο κος Βασίλης Μαργιός, αναλογιστής. Κεντρικό θέμα της Συνέλευσης ήταν η πρόταση της Ιονικής Ενότητας για ένταξή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ.
(Δείτε εδώ την πρόταση της Ιονικής Ενότητας).
   Σε ανακοίνωσή του με τίτλο "ΤΑΠΙΛΤΑΤ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ" ο Λάμπρος Μεραντζής (foto 1ος από αριστερά) μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ALPHA BANK(πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ) επισημαίνει τα παρακάτω σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΤΑΤΠΙΛΤ-ΑΤ και την πρόταση για ένταξη του εν λόγω Ταμείου στο ΕΤΕΑ:...

""""""""""""""""""""""""
                                                 ΤΑΠΙΛΤΑΤ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ

Για να γίνει προσπάθεια ένταξης στο Ε.Τ.Ε.Α.,χρειάζεται συμμετοχή ενυπόγραφα τουλάχιστον του 75% των μελών.
Το δικαίωμα με αίτησή μας στο υπουργείο Εργασίας,για ένταξη στο Ε.Τ.Ε.Α.,έληξε στις 31-12-2013 και για να υπαχθούμε χρειάζεται πλέον νέα νομοθετική ρύθμιση και βούληση της κυβέρνησης.
Το υπουργείο Εργασίας έχει ετοιμάσει ήδη νομοθετική πρόταση για το μεγάλο ΙΚΑ με πλήρη ενσωμάτωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης,με τις κατώτερες αποδοχές...και απομένει η κατάθεσή του. Η ισχυρότατη πίεση της τρόικας για την ριζική αλλαγή-νομοθετικά- όλου του ισχύοντος ασφαλιστικού πλαισίου ειναι ηλίου φαεινότερο...

Για να γίνει προσπάθεια δημιουργίας και επιβίωσης επαγγελματικού ταμείου,χρειάζεται εισροή 6 εργαζομένων και εκροή 1 (6 προς 1). Σήμερα είναι μηδενική εισροή και συνεχόμενη εκροή...
Η υλοποίηση της όποιας απόφασης αποβολής από την παροχή επικουρικής σύνταξης από τους συνταξιούχους παλιάς κοπής(με μηδενικές εισφορές),αντιβαίνει στους αρχικούς σκοπούς δημιουργίας του ΤΑΠΙΛΤΑΤ...περί ''αλληλεγγύης των γενεών''και δεν λύνει κανένα πρόβλημα του ταμείου,αφού η ανύπαρκτη εισροή εισφορών εργαζομένων δεν στηρίζεται με εισφορά από το κράτος και την αυξημένη εισφορά του εργοδότη.
Οι συνδικαλιστικοί υπάλληλοι των τραπεζών,έχουν αποφασίσει να σπρώξουν το ελεγχόμενο απ΄αυτούς ΔΣ του ΤΑΠΙΛΤΑΤ,σε καταστατική συνέλευση με κύρια αλλαγή την δυνατότητα είσπραξης των εισφορών των μελών και γιατί όχι και των εργοδοτών τους,για να στήσουν ''επαγγελματικό'' ταμείο ή πρόγραμμα σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία !!!

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ

Στον μνημονιακό μεσαίωνα των υποταχτικών και των έτοιμων από καιρό, ζητάμε πίστωση ''πολιτικού'' χρόνου μέχρι τις εκλογές του Μάρτη-οπως ελπίζουμε-,χωρίς να γίνει η οποιαδήποτε βιαστική ή σκόπιμη ενέργεια στη λειτουργία του ΤΑΠΙΛΤΑΤ,εκτός απ΄την μερική υλοποίηση καταβολής καθυστερούμενων οφειλών στους ήδη συνταξιούχους και για τον λόγο υλοποίησης της τελευταίας δικαστικής απόφασης,που δικαίωσε τους προσφεύγοντες συνταξιούχους!!!
Μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει την παλιά πρόταση,για ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,που είχε τύχει προχωρημένων συζητήσεων,αλλά τορπιλίστηκε από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του συλλόγου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ,γιατί θα κατέβαλλαν 1% παραπάνω εισφορά στο ταμείο,απ΄αυτήν που ήδη κατέβαλλαν στο δικό τους φορέα.
Αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να απαιτήσουν αύξηση των εργοδοτικών εισφορών,για το εγχείρημα...
Το ανύπαρκτο μαζικοσυνδικαλιστικό κίνημα και η ανύπαρκτη πίεση από τα κάτω των εργαζομένων,μας έφεραν στα σημερινά -σκόπιμα-αδιέξοδα,για να συρθούμε σε διάλυση όσων με αγώνες καταχτήσαμε διαχρονικά...

                    ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΛΑΔΟ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΡΙΜΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ

 19 Νοέμβρη 2014

Λάμπρος Μεραντζής
ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ALPHA BANK(πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ)                                   
                                                                                                                                              """""""""""""""""""""""""""

Σχόλια  

0 # profile 31-10-2018 18:08
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση