του Σπύρου Μητροτάσιου, Γεν. Γραμματέα ΕΝ.Α.Σ Αlpha-Εμπορικής

Ένα κείμενο πρωτοφανών αντεργατικών ρυθμίσεων, ένα κείμενο ¨Αρμαγεδώνας" για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων της Alpha Bank. Αυτός είναι ο νέος "Ενιαίος" Οργανισμός Προσωπικού της Alpha Bank τον οποίο συμφώνησε και συνυπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο της Τράπεζας. Μέσα σε ένα κείμενο αποθέωσης του Διευθυντικού διακιώματος το οποίο γκρεμίζει κατακτήσεις και αγώνες δεκαετιών....

η εργοδοσία πετυχαίνει:

α) την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου (άρθρο 2) ,

β) θεσμοθετεί την ενοικιαζόμενη εργασία (άρθρο 2)

γ) την δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης και στασιμότητας (συνδυασμός άρθρων 7 & 9)

δ) την απελευθέρωση των μεταθέσεων με την κατάργηση του αμετάθετου εκτός νομού (άρθρο 11),

ε) την ελεύθερη ανακλητότητα επιδομάτων "ευθύνης" ,"ρόλου" (άρθρο 5)

      Με τα ψίχουλα δε τα οποία δίνει μέσω της νέας ΕΣΣΕ και τα οποία μεταφράζονται σε κάποια "δεκάευρα" (βλ.εδώ)) που ούτως ή άλλως θα συμψηφιστούν με τις "προσωπικές διαφορές" και τις "ειδικές ρυθμίσεις"απλά χρυσώνει το χάπι της θεσμοθετημένης δουλείας. Δουλεία την οποία ο "Σύλλογος Προσωπικού" ονομάζει "τέλος εποχής στην ανασφάλεια" (βλ. εδώ)

Ο νέος Οργανισμός Προσωπικού της Alpha Bank και οι εμπνευστές του πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν είναι δυνατόν "συνδικαλιστές" οι οποίοι υπογράφουν τέτοια κείμενα να συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Η ΟΤΟΕ και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση.

  • Οι εργαζόμενοι της Alpha Bank δεν έχουν να περιμένουν τίποτα πλέον από τον εργοδοτικό βραχίονα της Διοίκησης, την παράταξη "Ενωμένος Σύλλογος".
  • Το πέπλο του εφυσηχασμού και της αδράνειας πρέπει να αποτιναχτεί.
  • Τώρα πρέπει να μπούν οι βάσεις για ένα πλατύ αντιεργοδοτικό μπλόκ σε όλη την Alpha Bank το οποίο θα υπερασπίσει τον εργαζόμενο απέναντι στην θεσμοθετημένη πλέον εργοδοτική αυθαιρεσία.

                                                                                         Οι καιροί άλλαξαν....

Σπύρος Μητροτάσιος

Γενικός Γραμματέας Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Alpha-Εμπορικής

                                        

                                            Σημείωση: Δείτε τον Οργανισμό Προσωπικού της Alpha Bank εδώ και την νέα ΕΣΣΕ εδώ.

Σχόλια  

+1 # ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 09-06-2014 17:52
Καλησπέρα σας,
αληθινά μπορεί να με εκπροσωπεί και να συμμετάσχει σε αποφάσεις και μάλιστα σε βάρος μου σωματείο που ούτε το αναγνωρίζω ... ούτε πληρώνω εισφορές υπέρ του ;;; .... επειδή ληστές μέτρησαν άτομα και ''νομοθέτησαν'' εκτρώματα ;;;;;; μήπως πρέπει να προσβάλλουμε την απόφαση στα δικαστήρια ;;;;;
Σας ευχαριστώ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση