Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη Παναττική συγκέντρωση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 15.05.2014. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή (πάνω από 300 άτομα) αλλά και το ενδιαφέρον...

των εργαζομένων για τις θέσεις του Συλλόγου. Οι ομιλητές από το Προεδρείο ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις εξελίξεις γύρω από την Επιχειρησιακή ΣΣΕ, τον Οργανισμό Προσωπικού, το ασφαλιστικό (ΕΤΑΤ) και άλλα ζητήματα. Πολλές ήταν οι τοποθετήσεις αλλά και οι ερωτήσεις από τους συναδέλφους πράγμα που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν βολεύονται με την ζοφερή καθημερινότητα, αναζητούν διέξοδο και προοπτική. Αναλυτική ενημέρωση έγινε επίσης από τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας για την διαδικασία των αγωγών και των σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς τον Σύλλογό μας.
Αξίζει να τονιστεί ότι παρά την προσπάθεια του «Ενωμένου Συλλόγου» να τρομοκρατήσει και να παραπλανήσει τους συναδέλφους (βλ. ανακοίνωση Νο 15, 15.05.2014) αναφερόμενος σε δήθεν «επικίνδυνα παιχνίδια» και καλώντας σε αγωγές «μετά από 5 χρόνια», οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΝ.Α.Σ και συμμετείχαν μαζικά στην συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογός μας στην αίθουσα εκδηλώσεών μας.
Άμεσα λοιπόν, το ΔΣ του Συλλόγου μας ξεκινά την συλλογή των εξουσιοδοτήσεων για την κατάθεση των αγωγών. Όλες οι εξουσιοδοτήσεις συγκεντρώνονται από το ΔΣ και την Γραμματεία του Συλλόγου. Για την προθεσμία υποβολής των εξουσιοδοτήσεων θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Συνάδελφοι,
Ο αγώνας μας δεν περιορίζεται μόνο στις νομικές ενέργειες. Συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα για την προάσπιση του Οργανισμού και των αμοιβών μας.
Η Διοίκηση ακονίζει τα μαχαίρια της και δεν θα είναι εύκολο να ακυρωθούν τα σχέδιά της εάν η αντίσταση των εργαζομένων δεν είναι αποφασιστική.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ κατά τις συναντήσεις με τον ΕΝ.Α.Σ. κρατά κλειστά τα χαρτιά της, την ίδια στιγμή στον αντιπροσωπευτικότερο Σύλλογο ανοίγει την ατζέντα των απαιτήσεών της.
Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο συνδικαλιστικής παράταξης η οποία δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank κ. Γκιάτης ανέφερε (στην εισήγησή του προς το ΔΣ του Συλλόγου του στις 13.05) ότι η Διοίκηση της Τράπεζας ανοιχτά, πλέον, ζητά τα εξής:
•την κατάργηση του «πλαφόν» για του μισθούς κάτω των € 1.800,
•το πάγωμα του μισθολογίου στα σημερινά επίπεδα
•την κατάργηση των πειθαρχικών συμβουλίων
•την απελευθέρωση των μεταθέσεων.
•Κατάργηση της ανάλυσης του μισθού.

Για άλλη μία φορά προειδοποιούμε την Διοίκηση της Alpha Bank ότι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες εργασίας στους χιλιάδες εργαζόμενους της Τράπεζας.
Για άλλη μία φορά καλούμε τον αντιπροσωπευτικότερο Σύλλογο να σεβαστεί τους αγώνες και τους κόπους των χιλιάδων εργαζομένων της πρ. Εμπορικής Τράπεζας και να μην νομιμοποιήσει αναδρομικά τις παράνομες ενέργειες της Alpha Bank. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και στην εργασία με δικαιώματα δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με αγώνες. Όποιος «παίζει» με αυτά, αυτός είναι που παίζει «επικίνδυνα παιχνίδια».
Επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός δρόμος που ενώνει τους εργαζόμενους της Τράπεζας σήμερα είναι το αίτημα της «προς τα πάνω» εξομοίωσης των αποδοχών , είναι η διασφάλιση εργασιακών σχέσεων σε μία Τράπεζα όπου δεν θα βασιλεύει το Διευθυντικό δικαίωμα. Σε αυτήν την προοπτική καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να χαλάσουν τα σχέδια όσων επιχειρούν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

                                                                 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                       ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα
Τηλ.: 210-3245739, 3245679, 3240242, 3240086
Fax.: 210-3240407 - Εσωτ. τηλ.: 84130, 84440, 84445
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση