Απόπειρα απόλυσης εργαζόμενου στην Eurobank μετά από άρνηση συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Εθελουσίας της Τράπεζας - Παρέμβαση της ΟΤΟΕ

"Στο μέρος των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες, που αφορά στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, επιβάλλεται να τηρείται η εθελοντική και αβίαστη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτά" σημειώνει σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ με αφορμή την απόπειρα απόλυσης εργαζόμενους της Eurobank ο οποίος αρνήθηκε την συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Εθελουσίας που εξήγγειλε η Τράπεζα.
   Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι ο εργαζόμενος απειλήθηκε ευθέως...

από την αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας για να συμμετάσχει στο ανοιχτό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθεί !!! Μετά από παρέμβασή της ΟΤΟΕ, η Διοίκηση της Eurobank ματαίωσε την απόφαση απόλυσης του συναδέλφου και έδωσε εντολή για την τοποθέτησή του σε υπηρεσία της Τράπεζας.

• Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εδώ.

Οι εργαζόμενοι και ο ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Eμπορικής γίναμε μάρτυρες πολλών παρόμοιων περιστατικών κατά την διάρκεια του αντίστοιχου Προγράμματος Εθελουσίας που εξήγγειλε η Alpha Bank, περιστατικά τα οποία είχαν τον χαρακτήρα συντονισμένης επιχείρήσης από την πλευρά της Τράπεζας. Το πογκρόμ αυτό εναντίον των συναδέλφων της Alpha Bank καταγγείλαμε ως Σύλλογος αλλά και η ΕΑΣ με σκληρή ανακοίνωση.

• Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΣ "Πρόγραμμα Εθελουσίας ή Πρόγραμμα Απολύσεων" εδώ.
  • Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΝ.Α.Σ. "Αφόρητες πιέσεις της Alpha Bank σε εργαζόμενους"  εδώ.